0212 549 70 91 - 92

Paslanmaz Çelik Kullanım Tarihi

Paslanmaz Çelik Kullanım Tarihi

Günümüzde birçok farklı sektörde kullanılan paslanmaz çelik; düşük karbon çeliği, demir ve krom maddelerinin karışımıdır. Paslanmaz çelik içeriği bu üç maddeden oluşmaktadır. Mutfak aletlerinden otomotiv endüstrisine, otomotiv endüstrisinden ise tıbbı cihazlara uzanan geniş bir sektör yelpazesine sahiptir. Bünyesinde barındırdığı özellikler sebebiyle tercih edilen paslanmaz çelik; demir ve çeliğin krom ile birleştirilmesi sonucu oluşan bir çelik alaşımı türüdür.

 Paslanmaz Çeliğin Sahip Olduğu Avantajlar Nelerdir?

 Demir, çelik ve kromun birleşmesiyle oluşan paslanmaz çelik; sahip olduğu kimyasal özellikleri sayesinde korozyona karşı dayanıklı bir maddedir. Bu sayede yüzeyi oksijen, su ve diğer kimyasallar ile temas ettiğinde dahi paslanmaz. Birçok endüstri için avantajlı olan bu durum paslanmaz çeliği tercih sebebi haline getirir. Korozyona karşı dayanıklı olmasının yanı sıra sahip olduğu mukavemet sayesinde dış kuvvetlere karşı dirençlidir ve uygulanan yüksek kuvvet koşullarında bile şekil değiştirmez. Ayrıca kolaylıkla estetik bir görünüm formuna da kavuşabilir. Bütün bunların yanı sıra yüksek derecede sıcaklara da maruz kalsa herhangi bir korozyona uğramaz. Bu özellikler paslanmaz çeliğin tercih edilmesindeki en önemli etkenlerdir.

 Paslanmaz Çelik Neden Paslanmaz?

 İçeriğindeki düşük karbon çeliği, krom, nikel ve molibden gibi alaşımların bir araya getirilmesi ile oluşan paslanmaz çelik; yüzeyinde oluşan pasif bir tabaka sayesinde korozyona karşı dirençli hale gelir. Bu pasif tabaka sayesinde oksijenle temas ettiği anda kendini yenileyerek çelik yüzeyini koruma altına alır.

 Paslanmaz Çelik Hangi Sektörlerde Kullanılır?

 Dünya genelinde birçok farklı endüstriyel ürünlerde kullanılan paslanmaz çelik; sıklıkla tercih edilen bir maddedir. En çok tercih edilen sektörler ise şu şekildedir: kimyasal, petrokimya sektörü, gıda sektörü, ilaç sektörü, tıp ve denizcilik sektörü. Bu sektörler birçok paslanmaz çelik yapıları barındırır.

 Paslanmaz Çelik Hangi Ürünlerde Kullanılır?

 Endüstrinin demirbaş malzemelerinden birisi olan paslanmaz çelik; yüzlerce ürün çeşidinde karşımıza çıkıyor. Bu ürünlerin bazıları şunlardır; çatal-bıçak takımları, tencere ve tavalar, bulaşık makineleri, fırınlar, süt tankları, boru hatları, pompalar, deniz suyu arıtma sistemleri, nükleer santraller, bina cepheleri, asansör kapıları, aydınlatmalar, petrol endüstrisi, merdiven korkulukları, dekorasyon ürünleri, mücevherat, tezgahlar, lavabolar, gaz endüstrisi, gıda endüstrisi, spor aletleri, müzik aletleri, saatçilik, tıbbi cihazlar, gemi inşaatı sektörü, depolama kapları, termoslar, filtreler ve valfler. Bu örneklerin yanı sıra otomotiv sektörü ve havacılık sektöründe de paslanmaz çeliğin önemli bir yeri vardır. Ayrıca enerji üretim sektöründe de yer alarak geniş bir ürün yelpazesini kapsar.

 Paslanmaz Çelik Nasıl İşlenip Şekil Alır?

 Kesilen, bükülen, dövülen ve kaynak yardımıyla formuna kavuşan paslanmaz çelik; pres yardımı ile de şekil alabilir. Bu işlemlerde birçok farklı yöntem kullanılır. Doğru işlem ve ekipmanların birlikte kullanılması ile şekil verilen paslanmaz çelik bazı işlemler ile formuna kavuşur. Bu işlemlerden birkaçı şunlardır: paslanmaz çelik kesme, delme, frezeleme, taşlama, tornalama, plazma kesim, lazer kesim ve su jileti kesim. Tüm bu işlemlerin yanı sıra sertleştirme, ısıl işlem ve yüzey işlemi gibi işlemlere de tabi tutulabilir. İşlenmesi biraz zor bir madde olduğundan; doğru ekipman ve doğru tekniklerin kullanılması son derece önemli bir husustur.

 Paslanmaz Çelik Boru Nereden Temin Edilir?

 Sektörde adını duyuran ve öncü firmalardan birisi olan paslanmaz boru; paslanmazboru.net sitesinde hizmet vermekte olup sitede yer alan iletişim kanalları sayesinde kolayca iletişime geçmek için olanak sağlıyor. Siz de paslanmazboru.net sitesini inceleyebilir; fiyat bilgisi, ölçü bilgisi ve ağırlık bilgisi gibi daha detaylı konular hakkında görüşmek için firma ile iletişim sağlayabilirsiniz.

482 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN