0212 549 70 91 - 92

Endüstriyel Çelik Malzemeler

Endüstriyel Çelik Malzemeler

Uzun yıllar görüntüsünü bozmadan ve dayanıklı şekilde kullanılan en önemli parça ürünler içerisinde paslanmaz çelikler gelmektedir. Çelik zaten başlı başına güçlü bir yapı olmasının yanı sıra, içerisinde eklenen malzemeler ile alaşım haline getirilir. Bu da onu hem paslanmaya hem de korozyona karşı direnç gösteren, dayanıklı ve güçlü bir yapı olarak öne çıkarmaktadır. Günümüzde ise belirli yüzdeler üzerinden bu konuda kimyasal açıdan birçok farklı yüzdeler bulunmaktadır. Hem sanayi hem de endüstriyel çelik ürünleri böylece farklı alanlarda yaygın şekilde değerlendirilir. Tabii belirli bir süreç altında geçmesiyle beraber şekillenmesi doğrultusunda pek çok alanda kullanıldığını söylemek mümkün.

 Paslanmaz Çelik Malzemeleri

 Pek çok element girmesi ya da çıkarılması ile birlikte paslanmaz çelik oluşumu gerçekleşmektedir. Bu konuda paslanmaz çeliğin türüne bağlı olarak farklı yüzdeler üzerinden element eklendiğini söylemek mümkün. Çok daha dayanıklı, güçlü ve uzun vadede estetik bir görüntü sağlayacak bir yapı böylece meydana getirilir. Bu konuda paslanmaz çeliğin içerisinde Birçok kimyasal açıdan element bulunmaktadır.

 – Krom

 – Karbon

 – Nikel

 – Molibden

 – Sülfür

 – Titanyum

 – Bakır

 – Vanadium

 – Niobyum

 – Nitrojen

 – Wolfram

 – Mangan

 Bu şekilde yukarıdaki birçok farklı malzeme kimyasal açıdan süreç içerisinde yer alır. Genelde çeliğin eritilmesi ile beraber içerisindeki gazlar ve artık maddelerin çıkarılması işlemi yapılır. Bu işlemin ardından Yukarıdaki elementler farklı yüzeyler doğrultusunda amaca uygun olarak eklenir. Sonuç olarak güçlü bir alaşım ve aynı zamanda dayanıklı, estetik bir yapı meydana getirilir.

 Paslanmaz Çelik Profiller

 Paslanmaz özelliğe sahip olan çelikler paslanmaz çelik profil olarak ifade edilmektedir. Genelde çelik ve krom alaşımının bir araya gelmesiyle beraber hazırlanmış olan profiller olduğunu söylemek mümkün. Diğer bir ifade ile çeliğin şekil verilmiş hali olarak da anlatmak gerekir. Özellikle hem oksitlenme hem de korozyona karşı güçlü bir direnç oluşturduğu için Bu profiller birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Böylece paslanma sorunu yaşanmadan kullanan alanda uzun yıllar sağlıklı ve güvenli şekilde değerlendirilir. Bu bağlamda mobilya sektörü, Tekstil sektörü ve tezgah üretim aşamaları gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle bilgisayar ve elektronik cihazların kullanım aşamasında önemli bir potansiyel teşkil eder. Tabii ağır sanayi ile gemi sektörü içinde yine bir adım öne çıkmaktadır.

 Metalurjide Paslanmaz Çelik Üretimi

 Meteoroloji üzerinden ele alındığında paslanmaz Çelikler kısaca metal bilimi olarak ifade edilir. Genelde bu durum bilim alanı olarak öne çıkar. Metalleri başta olmak üzere metal alaşımları ile birlikte cevherleri inceler. Kullanım açısından sektörel bazda bakıldığı zaman ise metalürjide paslanmaz çelik farklı karışımlar üzerinden öne çıkmaktadır. Genelde bu durum çeliğin eritilmesi ile birlikte başlar. Daha sonra çelik içerisindeki gazlar ve artık maddeler mümkün olduğu kadar çıkarılır. Ardından içerisine farklı yüzdelerde krom başta olmak üzere nikel ya da molibden gibi birçok önemli element eklenir. Daha sonra bunlar bir alışı meydana getirir ve paslanmayan, korozyona karşı direnç gösteren paslanmaz çelikleri oluşturur. Genel çerçevede metalürji bakımından bu durum öne çıkmaktadır.

 Paslanmaz Çelik Malzemelerin Kullanım Alanları

 Paslanmaz Çelikler aynı zamanda korozyona karşı direnç göstermesi ile beraber uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda yüksek dayanıklılık gösterir ve estetik açıdan da şık bir görüntü ortaya çıkarır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde akla gelecek birçok endüstriyel ve sanayi alanlarında paslanmaz çelik malzemeleri değerlendirilmektedir. Farklı şekiller, çaplar ve boyutları üzerinden inşaat, otomotiv, havacılık ve uzay ile beraber mutfak gibi birçok alanda öne çıkmaktadır.

399 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN